Visie


De naam Lotus is bewust gekozen. Een lotusbloem gaat tenslotte in al haar pracht open en dicht. Deze symboliek geeft weer hoe we kijken naar “onze” kinderen. Een lotusbloem kan goed gedijen in allerlei omstandigheden. Omdat we het buitenleven erg belangrijk vinden voor “onze” kinderen is de brug naar de lotusbloem snel gelegd, de lotusbloem houdt tenslotte ook van modder om in zich in al haar glorie te kunnen openen en te kunnen laten zien aan de wereld.

Wij hechten grote waarde aan het bieden van veiligheid en geborgenheid in ons kinderdagverblijf met boven alles openheid. Voor kinderen is dit van groot belang omdat zij zich zo in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen en kunnen groeien naar zelfstandigheid en eigenwaarde. Het werken in kleine groepjes helpt hierbij. Hierdoor kunnen we de kinderen goed volgen in allerlei ontwikkelingsgebieden.

Knuffelen mag

Knuffelen en kinderen oprechte complimenten geven werkt soms krachtiger dan elke opvoedkundige tip. Een liefdevolle blik of een stralende lach is al snel meer waard dan een lang gesprek.

Kinderen zijn gevoeliger dan je denkt en pakken de intentie op waarmee je een boodschap brengt. Een knuffel geven of een liefdevol gebaar raakt. En dat geldt net zo goed voor stoeien. Kinderen voelen zich erdoor geliefd. Ze leren omgaan met grenzen, afstand en nabijheid. En uiteraard brengt stoeien ze vooral plezier.